Krijg genoeg beweging zonder geld uit te geven

Beweging-wandelen

Genoeg beweging draagt bij aan een gezonde levensstijl, waar minimaal 2,5 uur beweging per week voor wordt aangeraden. Maar hoe kom je aan voldoende beweging, zonder er geld aan uit te geven?

Teveel zitten is niet goed voor je lichaam. Een gestrest en zittend leven heeft invloed op je stofwisseling, wat de kans op hart- en vaatziekten vergroot. In dit artikel volgen een paar tips waaruit jij je dagelijks beweging kan halen, zonder dat je er geld aan kwijt bent.

Het huishouden

Realiseer je je hoeveel je eigenlijk beweegt als je het huishouden doet? Denk daar de volgende keer eens aan als je de was ophangt of het huis schoonmaakt. Je bent namelijk heel goed bezig en telt er elke minuut weer een minuut aan beweging bij op!

Wandelen

Benut de pauze die je tussen een vergadering of les in hebt om lekker te wandelen. Neem een huisgenoot mee om even bij te kletsen of loop een rondje met de hond. Maak er een gezellig dagelijkse bezigheid van.

Nieuwsgierig naar hoeveel op een normale dag loopt? Download een gratis stappenteller op je telefoon en kijk aan het eind van de dag hoeveel beweging je per dag krijgt. Zo kan je steeds een hoger doel voor jezelf instellen, om uiteindelijk minimaal 2,5 uur beweging per week te halen.

Workout

Vrije tijd over en toe aan meer beweging? Zoek op YouTube naar de juiste workout. Er zijn vele sporters die workout video’s delen die je gratis kan volgen. Voor elk niveau is er aanbod te vinden.

Kleine veranderingen

Met kleine veranderingen in je leven kan je zoveel beweging winnen. Ga je naar de supermarkt? Loop of pak de fiets, neem de trap in plaats van de lift enz. Neem elke kans die je krijgt mee voor wat extra beweging, goed voor je lichaam en mentale gesteldheid.

Beweeg niet alleen voor een gezond lichaam, maar ook voor een betere mentale gesteldheid. Wist je dat bewegen ook invloed heeft op stress? Door te bewegen activeer je de hippocampus in je brein, een deel in je hersenen dat de stress helpt verminderen. Zo goed is bewegen dus!

Vragen over geldzaken? Neem contact met ons op via de app, chat of mail.

10 maart 2021

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Beleggen voor beginners

Beleggen: je hoort er wel eens iets over, maar voor beginners is het vaak een ver-van-mijn-bedshow. Kreten als ...
Lees meer

Gratis juridische hulp voor studenten

Ben jij student of net afgestudeerd? Heb jij vragen over studeren? Of juridisch advies nodig? De vragen kunnen ...
Lees meer

Even lol of langer genieten?

"Wat je nu uitgeeft is leuk op korte termijn (drank, games of gokken bijvoorbeeld) maar je bereikt er ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.