Betaalbaar beginnen met muziek maken

person-using-microphone-3018061

Zou je wel eens een instrument willen leren spelen, maar heb je er niet veel geld voor? Er zijn veel opties om voordelig te beginnen. Wij helpen je graag op weg!

1. Neem online muziekles
Online les is altijd goedkoper dan fysieke les. Natuurlijk is persoonlijke begeleiding door een docent prettig. Maar juist in de eerste maanden krijg je nog vooral basistechniek en theorie. Deze kun je ook heel goed vanaf een scherm leren. En je bespaart bovendien reiskosten.
2. Gebruik apps
Proeflessen vind je ook voordelig of gratis op speciale apps voor muzikanten. Zoek eens in de app stores. Vooral als je nog niet weet of het wat voor je is, kun je makkelijk een paar proeflessen volgen, zonder ergens aan vast te zitten.
3. Zoek lokaal
Beginners of juist ervaren (gepensioneerde) muzikanten geven graag in hun vrije tijd lessen voor een scherpe prijs. Zeker in deze coronatijd hebben zij soms tijd over! Jij voordelige lessen, zij een extra zakcentje: zo help je elkaar verder. Zoek ze op internet of kijk eens naar aanbod in de lokale huis-aan-huiskrant.
4. Lenen of huren
Als je nog niet weet wat je wilt, kun je het best eerst een tijdje bijvoorbeeld een gitaar, djembé of ukulele lenen of huren. Kijk eens op Facebookgroepen of vraag-en-aanbodwebsites. Er zijn veel mensen die hun instrument (tijdelijk) niet meer gebruiken. Of vraag gewoon eens rond in je eigen (online) netwerk.
5. Begin eenvoudig
Misschien droom je al jaren om viool of saxofoon te spelen. Dit zijn behoorlijk dure instrumenten om aan te schaffen. En een dikke elektrische gitaar kopen, om die dan aan de muur te laten verstoffen, is ook niet zo handig. Probeer het eerst eens op een eenvoudig en goedkoop instrument. Een nieuwe basic akoestische gitaar (of een wat betere 2e hands) heb je al voor onder de 50 euro. Een fluit of een keyboard is ook goed te doen qua aanschaf. Wil je graag leren drummen? Test eerst je ritmegevoel op een cajón of djembé. Veel goedkoper (en toegankelijker) dan een drumstel en met een hoog fungehalte.

Kortom: neem wat tijd om te ontdekken wat je leuk vindt en kies eerst met je verstand, later pas met je hart. Dan weet je uiteindelijk ook of een duurdere aankoop of les je geld waard is. Succes met je nieuwe hobby!

11 juli 2020

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Interview: Jong en moeder

"Het is heel bijzonder en mooi om moeder te worden. Wel merkte ik dat mijn leven veranderde. " ...
Lees meer

Eenvoudig geld besparen met handige apps

Je kunt heel eenvoudig geld besparen, maar je moet maar net even weten hoe je dat kan doen. ...
Lees meer
Tiny wonen, waarom en hoe

Tiny wonen, een optie voor jou?

Tiny wonen; een duurzame en trendy manier van wonen. Heb jij er wel eens van gehoord? Het is ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.