Betaal jij teveel voor je studentenkamer?

studentenkamer huur huurprijs kamerprijs

Als student is het een hele klus om een leuke en betaalbare woonruimte te vinden. Mocht je er dan eenmaal een vinden, hoe weet je dan dat je niet teveel geld betaalt voor jouw stekkie?

Er zijn studenten die teveel voor hun kamer betalen, zonder dat ze het weten. Op jaarbasis kan dit om een flink bedrag gaan. Neem jouw kamer eens onder de financiële loep en ontdek wat de wettelijke huurprijs is voor jouw kamer. Dit kan via de website van de landelijke studentenvakbond voor en door studenten.

Als je meer betaalt voor je kamer dan de wettelijke huurprijs (let op: dit gaat om de kale huurprijs, dus zonder gas/water/elektra en de servicekosten), kan het waardevol zijn om naar de huurcommissie te stappen. Zij beoordelen de situatie en mogelijk krijg je het bedrag aan huur dat je teveel hebt betaald via hen terug.

Wanneer je woont in een vrije sector woning, is er geen maximum. De huurprijs wordt bepaald door de verhuurder samen met de huurder. Voor sociale huurwoningen en studentenkamers kun je je huurprijs ook berekenen op basis van een puntensysteem van de overheid. Met dit puntensysteem bereken je de kwaliteit van je huurwoning of studentenkamer.

01 juni 2017

Geplaatst in , ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
Stufi en studenten OV stopzetten. Je hebt geen recht meer op een studiefinanciering.

Op tijd je studiefinanciering stopzetten

In het kort Je moet je studiefinanciering stopzetten op de eerste dag van de maand dat je deze ...
Lees meer

Compensatie voor studenten?

Als je in of na 2015 bent begonnen, zit je in het leenstelsel. Krijg jij hiervoor binnenkort misschien ...
Lees meer

Tips om grip te houden op je portemonnee

Als je bij jezelf (of bij iemand in je omgeving) merkt dat je veel geld uitgeeft aan games ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.