Besparen op zorg

computer-desk-laptop-stethoscope-48604

Kies je voor de zorgverzekering van je ouders of schrijf je jezelf ergens in? Kies je een aanvullend pakket of het gewone basispakket? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wanneer je 18 jaar bent, ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor jouw geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Hoe werkt dat allemaal?

Hoe bespaar je op je zorgverzekering?
Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen boven de 18 jaar. Je sluit een zorgverzekering af bij een zorgverzekeraar (Univé, Zilveren Kruis, Centraal Beheer etc.) Om deze verzekering af te sluiten betaal je zorgpremie. De meeste mensen betalen hun zorgpremie maandelijks.  Hoeveel zorgpremie jij betaalt, hangt af van een aantal dingen: je zorgverzekeraar, je zorgverzekering en de hoogte van je eigen risico. Wij geven je graag wat tips hoe je hierop kunt besparen.

  1. Kies een voordelige zorgverzekeraar
    Iedere zorgverzekeraar gebruikt een eigen premie. De ene zorgverzekeraar vraagt meer premie dan de ander. Kijk hier goed naar, want het kan euro’s per maand besparen. Wil je zorgverzekeraars eenvoudig vergelijken? Dat kan hier.
  2. Zoek het zorgpakket uit wat bij jou past
    Een aanvullend pakket is duurder dan een basispakket. Stel jezelf de vraag: heb ik wel een aanvullend pakket nodig? Het basispakket is voor jonge, gezonde mensen vaak al genoeg. Dit bespaart je maandelijks veel geld.
  3. Bepaal de hoogte van je eigen risico
    Het eigen risico is van grote invloed op jouw zorgpremie. Het eigen risico is een bedrag wat jij zelf betaalt wanneer je bijvoorbeeld in het ziekenhuis belandt.

Het eigen risico voor 2020 is minimaal € 385 en maximaal € 885. Op deze website staat precies hoeveel jij kan besparen met je eigen risico.

14 november 2019

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Tips voor een voordelig vakantieverblijf

Hoe besteed je je vakantiegeld zo goed mogelijk? Dus voor zo weinig mogelijk geld, zo veel mogelijk vakantie? ...
Lees meer

Kan ik studeren met een verblijfsvergunning?

Met een verblijfsvergunning mag je studeren. Je kúnt ook recht hebben op studiefinanciering.  Ook als niet-Nederlander met een verblijfsvergunning ...
Lees meer

Gameverslaafd?

Veel gamen hoeft niet te betekenen dat je gameverslaafd bent. Maar waar ligt dan de grens tussen wel ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.