Bespaartips voor een leuke zomer!

verliefd liefde vriend vriendin

Het is zomer! Een tijd van vrij zijn, leuke dingen doen en genieten van het mooie weer. Juist in de zomer kunnen we gemakkelijk te veel geld uitgeven. Daarom geven we je in dit artikel tips voor leuke activiteiten voor weinig geld. Zo houden we de zomer leuk voor onszelf en voor onze portemonnee!

1. Zoek gratis festivals!
Wil je naar een festival? Genoeg keuze! Kijk ook eens goed naar de kosten van een festival. Waar het ene festival €40,- aan entreegeld vraagt, kan je bij de ander gratis naar binnen.

2. Dagje strand
Op een mooie zomerdag is niets zo fijn als op het strand zijn. Natuurlijk moet je daar ook iets te eten en drinken hebben. Koop, voordat je naar het strand gaat, wat eten en drinken bij de Lidl of Aldi. Zo ben je veel goedkoper uit dan dat je je drinken en eten koopt bij een strandtentje en hou je misschien nog wel geld over voor een ijsje!

3. Zwemmen
Ga eens zwemmen in een meertje of zwemplas in plaats van het zwembad. Hetzelfde plezier, maar dan gratis en voor niks!

4. Leen boeken bij de bibliotheek
Hou jij van lezen? De zomer leent zich perfect voor een lekkere luie leesdag. Koop niet al je boeken nieuw, maar snuffel eens rond in de plaatselijke bibliotheek. Genoeg keuze en je kunt ze allemaal lenen!

5. Buiten sporten
In de zomer kan je prima buiten sporten! Hardlopen, fietsen, zwemmen in een meertje of skeeleren: ga naar buiten! Zeg je fitnessabonnement tijdelijk op en houdt zo geld over.

6. Laat je was drogen in de zon
Geen wasdroger of extra centrifugeren in de wasmachine komt er meer aan te pas. In de zomer hang jij je gewassen kleding gewoon in de zon te drogen! Op deze manier heb je een stuk minder energiekosten!

7. Eten buiten de deur
Willen jij en je vrienden buiten de deur eten, maar is een restaurantje te duur? Laat iedereen wat vlees meenemen, regel een BBQ en ga “uit eten” in het park, aan het meer of in de tuin van een van jullie. Of maak van tevoren allemaal iets klaar dat je mee kunt nemen en geniet van een heuse “avondpicknick”!

8. Goedkoop dagje uit? Ga naar sites als ticketveiling.nl en socialdeal.nl
Ga voor goedkope dagjes uit naar sites als ticketveiling.nl en vakantieveilingen.nl. Als je een van de gelukkigen bent om nèt die ene goedkope veiling te winnen, kan je hier mooi voordeel uit halen! Of: meld je aan bij socialdeal.nl. Dan ontvang je dagelijks een aanbieding op een ‘social deal’ in jouw woonplaats in je inbox.

9. Spaaracties
Houd supermarkten in de gaten voor leuke acties voor goedkope dagjes uit, naar bijvoorbeeld een dierentuin of een pretpark. Vaak kun je met zulke spaaracties veel geld besparen!

09 augustus 2019

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
Eerste baan na studie vinden

10 tips voor het vinden van je eerste baan

In het kort Neem je rust na een drukke afstudeerperiode. Lukt het niet direct om een baan te ...
Lees meer
Wie betaalt wat in een relatie

Verliefd! Wie betaalt wat?

Wie betaalt wat in jullie relatie? Hoe verdelen jullie de kosten? En hoe zit dat met sparen? Hier ...
Lees meer
Studenten startkwalificatie

Wat is een startkwalificatie?

Een startkwalificatie vergroot de kans op een (latere) baan. Tot je 18e jaar heb je kwalificatieplicht. Dit betekent: ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.