Bespaar op je telefoonkosten

Mobiele telefoon, geld besparen, telefoonkosten

Eerder dit jaar werd bekend dat een mobieltje op afbetaling voortaan als lening gezien wordt. Daarom hebben we voor jou het volgende artikel: Hoe bespaar je op de kosten van je mobiele telefoon?

Als je op dit moment een abonnement inclusief telefoon hebt kun je onderzoeken hoeveel je per maand verbruikt aan belminuten, sms’jes en internet. Dan weet je precies wat je nodig hebt als je huidige abonnement afloopt en je wat nieuws moet kiezen.

Zoals eerder genoemd en zoals hier is beschreven is, wordt telefoon met een toestelprijs boven de €250,- op afbetaling als lening gezien. Daarom raden wij je aan er goed over na te denken of het slim is om een nieuw telefoonabonnement inclusief toestel af te sluiten als je huidige is afgelopen. De losse aanschaf van een toestel en het maandelijks betalen van een sim only-abonnement is in veel gevallen goedkoper.

Denk je erover om een sim only-abonnement af te sluiten? Onderzoek dan goed alle providers en opties. Zo heb je abonnementen die 12 of 24 maanden doorlopen, of die per maand opzegbaar zijn. Dit laatste lijkt vaak net iets duurder, maar zou op de lange termijn goedkoper kunnen zijn. Je kunt deze namelijk per maand veranderen of opzeggen, en daarmee kan je geld besparen. Als je meer of minder verbruikt dan gedacht kan je gemakkelijk je bundel wijzigen en als je de provider goed in de gaten houdt, kan je goed gebruik maken van tijdelijke aanbiedingen (bijvoorbeeld wanneer je provider tijdelijk alle internetbundels verdubbelt of een dergelijke actie).

Als je jouw huidige telefoon zelf hebt aangeschaft, bepaal je zelf wanneer je deze vervangt voor een nieuwe. Voordat je op jacht gaat naar een nieuwe telefoon is het verstandig om af te wegen of je huidige telefoon echt wel aan vervanging toe is. Het blijft namelijk een grote uitgave.
Ook doe je er goed aan om niet voor het nieuwste van het nieuwste te gaan, en voor een wat minder bekend merk. Deze telefoons zijn vaak net zo goed en een stuk goedkoper dan de spiksplinternieuwe, dure merktelefoons.
Daarnaast is het zeker het overwegen waard om een tweedehands telefoon te kopen. Misschien ken je wel iemand die veel van mobiele telefoons af weet die je kan helpen om een goede telefoon te kopen van een betrouwbare verkoper. Ook hiermee kan je een flinke smak geld besparen.

14 december 2017

Geplaatst in

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Betaal jij teveel voor je studentenkamer?

Als student is het een hele klus om een leuke en betaalbare woonruimte te vinden. Mocht je er ...
Lees meer

Tips om grip te houden op je portemonnee

Als je bij jezelf (of bij iemand in je omgeving) merkt dat je veel geld uitgeeft aan games ...
Lees meer

Afgestudeerd en op zoek naar werk

Heb je een studie afgerond en ben je nu op zoek naar je eerste baan? In dit artikel ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.