Bespaar op je internet en tv

internet

Internet en tv… onmisbaar natuurlijk, maar ook een grote kostenpost. Als het over prijzen van abonnementen gaat is er haast oneindig veel te kiezen. Wat heb je nodig, waar heb je geld voor over? Providers (aanbieders) zijn zelf niet de beste adviseurs, want die verkopen je maar al te graag een (te) uitgebreid pakket. Reden voor keuzestress? Laat ons je op weg helpen.

Op zoek naar een internetabonnement, kom je heel veel aanbieders tegen. Elke provider heeft eigen prijzen en pakketten. Veel mensen beginnen gewoon met googelen of klikken op een online advertentie. Maar je zit er langere tijd aan vast, dus is het altijd goed je eerst wat te verdiepen.

Wanneer je een voordelig abonnement hebt, dat goed bij jouw behoeften past, is een langer lopend contract niet zo erg. Maar betaal jij eigenlijk te veel aan je internet- en tv-kosten? Dan kun je beter switchen van provider.

Prijsverhogingen
In de afgelopen jaren hebben providers vaak een prijsverhoging doorgevoerd in maart, juni of juli. Een goed overstapmoment is juist die zelfde maand! Wanneer er namelijk een prijsverhoging is, zijn veel Nederlanders ‘contactvrij’. Dit betekent dat je gratis je abonnement mag opzeggen als je provider de prijs verhoogt. De prijs die in het bestaande contract staat is dan ongeldig geworden.

Vergelijken
Verhoogt jouw provider de prijzen? Dan is het tijd om eens te kijken naar goedkopere mogelijkheden. Je kunt dit zelf uitzoeken, maar het is slim om bijvoorbeeld één van deze vergelijkingssites gebruiken:

Pricewise
Breedbandwinkel.nl
Prijsvergelijken.nl
Internetvergelijk.nl
Providercheck.nl

Op deze sites kun je ook telefoonabonnementen, of alles-in-1-abonnementen (internet, tv en vaste telefoon) vergelijken. Je kunt ook goed deze tips van de Consumentenbond erbij pakken.

Tip: Als jouw provider de prijzen niet verhoogt, maar je huidige abonnement is afgelopen kun je natuurlijk wel op zoek gaan naar een goedkopere provider. Het kan je nog steeds veel geld besparen!

18 oktober 2019

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Een woning kopen.. hoe werkt dat?

Het is 'gekkenhuis' op de woningmarkt. Voor jou als starter, die misschien (bijna) is afgestudeerd, is het een ...
Lees meer

Test je gamegedrag

Gamen is ontzettend leuk en ongemerkt stop je er veel tijd in. Maar hoe ver gaat jouw gamegedrag ...
Lees meer

Vijf uitgaven die goedkoper kunnen

Iedereen heeft vaste lasten. Als je wil sparen,  kan het lastig zijn om dat te combineren met vaste ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.