Bespaar op je internet en tv

internet

Internet en tv… onmisbaar natuurlijk, maar ook een grote kostenpost. Als het over prijzen van abonnementen gaat is er haast oneindig veel te kiezen. Wat heb je nodig, waar heb je geld voor over? Providers (aanbieders) zijn zelf niet de beste adviseurs, want die verkopen je maar al te graag een (te) uitgebreid pakket. Reden voor keuzestress? Laat ons je op weg helpen.

Op zoek naar een internetabonnement, kom je heel veel aanbieders tegen. Elke provider heeft eigen prijzen en pakketten. Veel mensen beginnen gewoon met googelen of klikken op een online advertentie. Maar je zit er langere tijd aan vast, dus is het altijd goed je eerst wat te verdiepen.

Wanneer je een voordelig abonnement hebt, dat goed bij jouw behoeften past, is een langer lopend contract niet zo erg. Maar betaal jij eigenlijk te veel aan je internet- en tv-kosten? Dan kun je beter switchen van provider.

Prijsverhogingen
In de afgelopen jaren hebben providers vaak een prijsverhoging doorgevoerd in maart, juni of juli. Een goed overstapmoment is juist die zelfde maand! Wanneer er namelijk een prijsverhoging is, zijn veel Nederlanders ‘contactvrij’. Dit betekent dat je gratis je abonnement mag opzeggen als je provider de prijs verhoogt. De prijs die in het bestaande contract staat is dan ongeldig geworden.

Vergelijken
Verhoogt jouw provider de prijzen? Dan is het tijd om eens te kijken naar goedkopere mogelijkheden. Je kunt dit zelf uitzoeken, maar het is slim om bijvoorbeeld één van deze vergelijkingssites gebruiken:

Pricewise
Breedbandwinkel.nl
Prijsvergelijken.nl
Internetvergelijk.nl
Providercheck.nl

Op deze sites kun je ook telefoonabonnementen, of alles-in-1-abonnementen (internet, tv en vaste telefoon) vergelijken. Je kunt ook goed deze tips van de Consumentenbond erbij pakken.

Tip: Als jouw provider de prijzen niet verhoogt, maar je huidige abonnement is afgelopen kun je natuurlijk wel op zoek gaan naar een goedkopere provider. Het kan je nog steeds veel geld besparen!

Lees ook

Jongeren hebben vaker een baan

Deze week verscheen een artikel dat jongeren vaker dan gemiddeld betaald werk hebben. Dat is goed nieuws! De ...
Lees meer

Rood staan? Let op BKR-registratie

Heb jij ingesteld dat je rood mag staan bij de bank? Dit heeft mogelijk gevolgen als je een ...
Lees meer

Jong in èn uit de schulden

Steeds meer jongeren hebben schulden bij de overheid. Zij kunnen bijvoorbeeld de zorgverzekering niet betalen, hebben problemen met ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.