Afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt

starter afgestudeerd werk zoeken werk vinden

Wanneer je (bijna) klaar bent met je studie, afgestudeerd en in bezit van een diploma, kan je op zoek gaan naar een eerste échte baan: een startersbaan. Soms zijn er speciale vacatures voor starters, waar veel ruimte is om te groeien of je te ontwikkelen. Soms zijn er ook juist vacatures waar veel ervaring gevraagd wordt en je minder snel kans maakt. Maar niet geschoten is altijd mis: wanneer je echt een leuke vacature tegenkomt is solliciteren nooit verkeerd! Misschien vinden ze jou juist wel interessant als nieuwe, frisse starter en nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek.

Heb je al weleens nagedacht over of je in een groot of juist een kleiner bedrijf wilt werken? En wat de voor- en nadelen hier eigenlijk van zijn? Beide hebben iets te bieden, maar het is goed om te kijken wat er bij jou past! Lees deze blog van Adzuna om hier meer over te weten te komen.

Ook vind je hier speciale programma’s voor starters op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld traineeships. Als starter kan het interessant zijn om een startersprogramma te volgen, zodat je meer ontdekt waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Een overzichtje hiervan en andere aandachtspunten vind je ook in bovenstaande blog!

14 februari 2017

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

10 best betaalde banen voor jongeren

Als je wat extra's wil verdienen om leuke dingen te doen of bijvoorbeeld te sparen, kun je een ...
Lees meer

Onderhandelen over je salaris: pensioen

In onderhandeling over wat je gaat verdienen bij je (eerste) baan? Als je voor een baas werkt, bouw ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.