MoneyFit helpt je graag om op een fitte manier met je geld om te gaan. Heb je een vraag? Chat met ons!

ouders betalen niet mee aan studie

Wat als je ouders niet meebetalen aan je studie?

Als je ouders niet meebetalen aan je studie heb je in sommige gevallen recht op een aanvullende beurs. In dit artikel leggen we uit wat het is en ontdek je of jij er recht op hebt.

Lees verder
Beleggen

7 Beleggingstermen die handig zijn om te weten!

Als beginnende belegger kan beleggen ingewikkeld zijn. Er komen veel termen langs die je misschien niet kent. In dit artikel staan een paar belangrijke termen op een rij, die handig zijn om…

Lees verder
sparen

Hoe spaar je, ondanks sociale druk uit je omgeving?

,

Sparen lijkt theoretisch soms zo makkelijk. Toch werkt de praktijk net anders. Sociale druk is een veelvoorkomende valkuil om te sparen. Afhaken voelt als iets gênants: straks mis je iets. Hoe ga je om met deze sociale druk?

Lees verder

Kritiek op je vriend(in)

,

Iedereen kijkt vanuit zijn eigen bril naar de wereld en naar elkaar. Wat jij een misstap vindt, is voor de ander heel gewoon. Probeer om geen verwijten te maken. Vertel jouw wensen. Dat maakt de communicatie constructief. Welke verwijten of kritiek herken jij?

Lees verder

Beleggen voor beginners

,

Beleggen: je hoort er wel eens iets over, maar voor beginners is het vaak een ver-van-mijn-bedshow. Kreten als ‘daar verlies je alleen maar geld mee’, ‘dat is alleen voor rijke mensen’ of…

Lees verder
prestatiedruk onder studenten

Prestatiedruk? Geen stress!

, ,

Prestatiedruk komt steeds vaker voor bij jongeren. Ze voelen veel druk om te presteren en ervaren hierdoor extra stress en zorgen. Een groeiend aantal studenten ervaart deze druk. Hoe ontstaat prestatiedruk en wat doe je eraan?

Lees verder

Handige apps om je geld te beheren

,

Ben je geneigd om snel geld uit te geven aan games of andere zaken en wil je een overzicht van hoeveel je eigenlijk écht uitgeeft? Of ben je benieuwd waar het geld aan de eind van de maand gebleven is, omdat je saldo ineens veel lager is? Dan kun je gebruik maken van apps die je helpen inzicht te krijgen in je uitgaven en inkomsten.

Lees verder
zorgtoeslag

Recht op zorgtoeslag?

,

De zorgpremies stijgen waardoor het lastig kan zijn om je zorgverzekering te betalen. Daarom biedt de overheid met de zorgtoeslag een tegemoetkoming op je zorgverzekering. Heb jij recht op zorgtoeslag?

Lees verder
Samen geldzorgen aanpakken bij fiKks

Een steuntje in de rug met jouw eigen buddy in de fiKks app

Wil jij weer rust voelen over je geld? Zonder zorgen je boodschappen in de supermarkt betalen? Dan is fiKks misschien iets voor jou.

Lees verder

Nieuw studiejaar, nieuwe kosten: zo heb jij je uitgaven en inkomsten op een rijtje

,

De vakantie is alweer voorbijgevlogen… Dat betekent niet meer uitslapen, luieren op de bank of afspreken met je vrienden. Of heb je keihard gewerkt bij je baantje? De tijd van vroege wekkers, haasten om op tijd te komen en onverhoopte (studie)kosten is weer aangebroken. Schiet jij hiervan in paniek? No money stress! Om ervoor te zorgen dat je tóch genoeg geld overhoudt van je misschien wel zuurverdiende vakantiegeld, zetten wij alle uitgaven en inkomsten voor je op een rijtje.

Lees verder

10 best betaalde banen voor jongeren

Om leuke dingen te doen en bijvoorbeeld je telefoonabonnement te betalen, is het verstandig om een bijbaan te nemen. Zo kan je zelfstandig keuzes maken over wat je met jouw geld wil doen. Weet je niet zo goed wat voor bijbaan bij je past, maar verdien je graag goed? Check dan hier de 10 best betaalde banen voor jongeren.

Lees verder
studielening

Studielening: langer afhankelijk van je ouders?

Er is veel discussie over het leenstelsel en er blijken ook veel nadelige gevolgen aan te zijn. Studenten zijn bijvoorbeeld steeds afhankelijker geworden van hun ouders. Als je rijke(re) ouders hebt is het een stuk makkelijker om je zaakjes voor elkaar te hebben in je studententijd. Maar de vraag is hoe eerlijk dit systeem is en wat dit voor je toekomst betekent.

Lees verder
Verzekeringen

Welke verzekeringen heb je nodig als je uit huis gaat?

,

Ga je bijna op kamers wonen? Dan verandert er veel. Vergeet niet na te denken over welke verzekeringen je nodig hebt! Lees hier meer over verzekeringen en over welke het belangrijkst zijn.

Lees verder

Belastingvoordeel voor studenten

, ,

Zijn er belastingvoordelen voor studenten of werkende jongeren? In dit artikel proberen we je uit te leggen welke belastingvoordelen voor jou interessant kunnen zijn. Wanneer je het lastig vindt of niet begrijpt, vraag dan aan een familielid of vriend die hier verstand van heeft om te helpen. Het kan je namelijk een hoop geld besparen!

Lees verder
Studenten startkwalificatie

Wat is een startkwalificatie?

,

Een startkwalificatie vergroot de kans op een (latere) baan. Tot je 18e jaar heb je kwalificatieplicht. Dit betekent: er wordt van je verwacht dat je een diploma haalt waarmee je een startkwalificatie krijgt.

Lees verder