6 tips: Goedkoop sporten voor studenten

vrije tijd goedkope hobby

Alles wijst erop: sporten is gezond! Maar hoe houd je dit betaalbaar tijdens je studie? Wij hebben een rijtje tips voor je verzameld om gezond en fit te blijven.

Door te bewegen zorg je goed voor je lichaam en je geest. Maar healthy living en studeren… dat gaat niet altijd lekker samen. Doordeweeks zit je veel stil in de collegebanken of achter je bureau. En waarschijnlijk sla je in het weekend niet graag een feestje over.

Blij en ontspannen
Als je regelmatig tijd maakt om te sporten kun je toch fit blijven. Dit heeft nog meer voordelen. Je ontmoet nieuwe mensen en sporten geeft vaak plezier. Door te bewegen maken je hersenen de stof endorfine aan. Dit zorgt ervoor dat je je blij en ontspannen voelt. Redenen genoeg dus om je lichaam in beweging te brengen!

6 tips
Bij een club of school sporten is helaas niet altijd budget proof… Kosten voor abonnement of contributie zijn hoog en je moet vaak nog materialen en kleding kopen. Hieronder geven we je een paar tips om goedkoop of zelfs helemaal gratis te kunnen sporten.

1. Fietsen. Een fiets heb je waarschijnlijk en een halfuurtje fietsen zet je lichaam lekker in beweging. Kies een leuke route door de binnenstad of juist door de polder of het bos. Pak ook de fiets (in plaats van de auto of scooter) naar de supermarkt of je vriend(in) die even verderop woont: alles telt! Bewegen is de slimme keuze die je elke dag kunt maken.

2. Hardlopen. Dit kun je gratis doen, van huis uit. Geen vervoerskosten, contributie of abonnement.
Koop alleen wel goede schoenen, die bij jouw voeten passen. Vraag goed advies, de duurste zijn zeker niet per se de beste. Sportkleding is ook fijn, maar geen noodzaak.

3. Wandelen. Zie je hardlopen niet echt zitten, maar wil je toch in de buitenlucht zijn? Ga wandelen! Trek stevige schoenen aan die lekker zitten, zo houd je het makkelijker en langer vol.

4. YouTube en apps. Je hoeft je huis niet uit om fit te blijven. Zoek eens op YouTube naar workouts. Of blader eens door de talloze gratis workout-apps. Vaak heb je hier niets voor nodig, behalve een beetje doorzettingsvermogen. Voordeel van apps is dat ze vaak een programma aanbieden, zodat je makkelijk doelen voor jezelf kunt stellen.

5. Studentenkorting. Sommige sportscholen in geven korting op vertoon van je studentenpas. Dit kan al gauw oplopen tot 25%! Best interessant dus. Check de sportscholen bij je in de buurt en wie weet kan je voor een mooi prijsje gaan fitnessen.

6. Buiten zwemmen. Deze tip is natuurlijk vooral voor in de zomer… Regelmatig een duik nemen in een ‘gratis zwembad’, zoals een meer of plas in de buurt, is ook goede lichaamsbeweging En je krijgt snel een kleurtje van de zon: dat is mooi meegenomen, toch?

15 mei 2019

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Stress door studieschuld

Lenende studenten hebben stress door hun studieschuld, zo schrijft de NOS. In dit artikel staat dat studenten die geld ...
Lees meer

Help ik kan mijn zorgpremie niet betalen!

Betaal je de rekening van je zorgverzekeraar niet, dan krijg je brieven en betalingsherinneringen. De rekening wordt hoger, ...
Lees meer

Hoe ga jij 2021 in?

Na een bizar 2020, is er een nieuw jaar aangebroken. Hoe ga jij het nieuwe jaar in? Blij, ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.