5 tips om je kamer wat gezelliger te maken tijdens het thuiswerken

pexels-vlada-karpovich-4050387

De tweede coronagolf is officieel een feit, wat betekent: heel veel uren thuis door brengen. De meeste leuke uitjes kunnen niet en waarschijnlijk werk of studeer je voor het grootste deel vanuit huis. Nu de koude, donkere wintermaanden weer aanbreken, hebben wij allemaal een beetje extra gezelligheid nodig in onze dagelijkse omgeving. Je zult de meeste tijd immers in je kamer of huis doorbrengen, dus waarom zou je het dan niet tot een geweldige, stijlvolle en gezellige ruimte maken voor jezelf? Een omgeving waar jij blij mee bent, kan je immers enorm inspireren! En dat kan wel van pas komen tijdens het thuis werken of studeren ?

Om je een beetje op weg te helpen om jouw werkruimte tot een plek te maken waar je graag bent, zit en werkt, hebben wij wat leuke, budget-proof tips op een rijtje gezet. Ready, set… hier komen ze!

  1. Misschien ben jij in deze coronatijden al verslaafd geraakt, maar de app TikTok kan echt een enorme inspiratiebron zijn als het gaat om coole Do-It-Yourself’s voor je huis of kamer. Mocht je nog onbekend zijn met dit woord; TikTok is een app waar mensen korte filmpjes van ongeveer 30 seconden plaatsen over talloze onderwerpen, dus ook wooninrichting. Door simpelweg te zoeken op hashtags als #homedecordiy of #DIYhome kun je al veel korte filmpjes met ideeën en uitleg vinden waar je mee uit de voeten kunt, net zoals gerelateerde hashtags en wooninrichting accounts. Denk aan het geven van een cement/keramiek look geven aan oude vazen en potten van de kringloop met verf en bakpoeder, een lamp maken die lijkt op een wolk met flikkerende lichtjes, dinerkaarsen een funky vorm geven, en nog veel meer!
  2. Planten zijn ontzettend goed voor je! Naast dat ze je huis of kamer opfleuren, geven ze ook zuurstof af, wat je wel kunt gebruiken als je veel binnen zit. Wat betreft planten kun je het zo duur of goedkoop maken als je wilt, maar als je gelijk wat meer planten wilt kopen en hier niet te veel aan wilt besteden, dan hebben we een tip voor je. Hier vind je de ‘groene kneusjes’ box: een box waarin plantjes zitten die net niet goed genoeg waren voor de verkoop. Ze kunnen wat te klein of te groot zijn, wat te oud of van mindere kwaliteit. Ze zijn in ieder geval nog wel te redden, ze hebben alleen een beetje extra liefde van jou nodig. In de doos zitten altijd meerdere plantjes, dus kun je gelijk je hele kamer opfleuren. Bonustip: je kunt ook een plantje weggeven als cadeautje.
  3. Misschien heb je al eens de tip gekregen om voor meubels en interieuraccessoires naar kringloopwinkels te gaan. Mocht je geen zin/tijd of mogelijkheid hebben om daar op zoek te gaan naar schatten, dan kun je ook terecht op Instagram. Er zijn veel accounts die vintage spulletjes verkopen, zodat je zelf niet naar de kringloopwinkel hoeft. En het biedt nog meer voordelen, want meestal hebben zij de producten al schoongemaakt of opgeknapt en ook nog eens gestyled in hun foto’s, zodat jij een idee krijgt hoe het bij jou thuis zou kunnen staan. Mocht jij nou wel graag naar de kringloopwinkel gaan, misschien is dit dan ook gelijk een leuk idee om zelf een Instagram account op te zetten! Zo kun je een beetje extra inkomen bij elkaar sprokkelen, zonder dat je veel kennis hoeft te hebben of grote investeringen hoeft te doen.
  4. Tussen het werken door of na het werken ben je vast toe aan ontspanning. Het is soms te makkelijk om gelijk weer achter een scherm te duiken, zoals je telefoon of tv. Maar een beetje off-screen-time is natuurlijk eigenlijk beter. Wat kun je dan gaan doen? Pak je verfkwasten er eens bij! Je kunt je kamer een nieuw kleurtje geven om het wat gezelliger te maken, maar je kunt ook wat verfspullen bij de wat goedkopere winkels (Action, Big Bazar, etc.) halen en je eigen kunstwerk maken. Kijk op Pinterest of TikTok (jaja, ook verf- en schilderfilmpjes komen langs) voor wat inspiratie. Het hoeft natuurlijk niet ingewikkeld te zijn, tegenwoordig zijn abstracte vormen juist helemaal in. Leef je uit!
  5. Toe aan wat frisse lucht na een x aantal uur binnen te hebben gespendeerd? Ga even lekker naar buiten voor een wandeling, liefst in de natuur. Kijk tijdens je wandeling goed om je heen, want wie weet zie je wel iets moois om je kamer mee op te fleuren. Aan de waterkant kun je vaak pampas-achtige pluimen vinden, die staan erg leuk in een vaas op de vloer. Of misschien kom je wel wilgenkatjes tegen, wilde bloemen of iets anders. Zo kun je heel goedkoop toch weer wat natuur in huis brengen. Tip: het kan soms handig zijn om een schaar mee te nemen.

Hopelijk helpt dit je wat op weg als je je woning of kamer wat op wilt leuken, zonder er te veel geld aan uit te geven. Heb je een andere financiële vraag rondom wonen? Neem dan contact met ons op!

06 november 2020

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
Tiny wonen, waarom en hoe

Tiny wonen, een optie voor jou?

Tiny wonen; een duurzame en trendy manier van wonen. Heb jij er wel eens van gehoord? Het is ...
Lees meer

Tweedehands kleding (ver)kopen via United Wardrobe

Hoeveel geld besteed jij aan kleding? Hoe vaak koop je iets nieuws? Zou je graag wat minder geld ...
Lees meer

Pas op voor creditboys!

Wat moet je doen als je wordt opgelicht en vast zit aan dure telefoonabonnementen? Steeds meer jongeren worden ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.